V-packs

Pakjesdienst V-tax heeft steeds meer werk

Foto aangeleverd door V-tax

Taxibedrijf V-tax uit Gent is onlangs met een pakjesdienst begonnen die voornamelijk in het centrum van de stad opereert. De dienst rijdt onder de naam V-Packs en bezorgt inmiddels vele tientallen pakjes per dag.

V-Packs is een indirect uitvloeisel van de coronacrisis, vertelt Niels Van De Casteele die verantwoordelijk is voor de nieuwe bezorgservice. “Door corona is de vraag naar taxidiensten enorm afgenomen, waardoor je jezelf moet heruitvinden.”

Onder het wagenpark van V-packs bevinden zich een elektrische bakfiets en twee Aixam Pro e-Truck’s, elektrische bestelwagentjes waar geen rijbewijs voor nodig is. Deze voertuigen kunnen door bijvoorbeeld studenten bemand worden. Van De Casteele bevestigt dat de eerste studenten inmiddels ritten uitvoeren.

Cliënteel opgebouwd

De pakjesdienst richt zich voornamelijk op het centrum van Gent, waarbij de lokale handelaar en ook de particulier de doelgroepen zijn. Het stadsbestuur heeft de toegang tot het centrum de laatste jaren steeds meer bemoeilijkt, waardoor delen niet meer bereikbaar zijn voor normale auto’s. Van De Casteele: “Wij kunnen daar met onze vergunningen, elektrische auto’s en Axiams wel komen.”

V-Packs werkt via de dispatch-afdeling van V-taks die 24 op zeven beschikbaar is. Sinds de introductie van de pakjesdienst enkele maanden geleden, is al een behoorlijk cliënteel opgebouwd. “Wij voeren zo’n veertig tot 120 ritten per dag uit”, vertelt Van De Casteele.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.