Daklichten

Ook voor taxibedrijven vrijstelling sociale bijdragen derde kwartaal

Foto: ProMedia

De federale overheid heeft beslist de vrijstelling van werkgeversbijdragen voor het derde kwartaal uit te breiden naar sectoren die niet verplicht sloten tijdens de coronacrisis. Ook taxibedrijven kunnen hier dus onder voorwaarden van profiteren.

De vrijstelling van werkgeversbijdragen inzake de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) gold aanvankelijk alleen voor de sectoren die verplicht moesten sluiten als gevolg van de coronamaatregelen. Denk hierbij aan horeca en de evenementensector.

Eind vorige week is op federaal niveau besloten om deze vrijstelling ook te verstrekken aan ‘toeleveranciers van de sectoren die verplicht moeten sluiten’. Voorwaarde is wel dat de bedrijven een omzetverlies van minstens 65 procent kunnen aantonen. Ook zal er een plafond worden gehanteerd per onderneming voor wat betreft het totale bedrag van deze vrijstelling.

Oproep taxifederatie

Veel taxibedrijven zullen aan deze voorwaarden voldoen. De sector is sterk verweven met de horeca en ook evenementensector. De taxisector pleit dan ook al langer voor deze steunmaatregelen. Zo riep taxifederatie GTL op 1 november in een persbericht op tot een tijdelijke vrijstelling van de RSZ-bijdragen in het derde en vierde kwartaal van dit jaar.

Het verzoek van GTL is nu dus ingewilligd, zij het deels. Voor het vierde kwartaal geldt vooralsnog geen vrijstelling van de RSZ-bijdragen.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.