Taxi Brussel. Foto: Brussel Mobiliteit

3.000 euro coronasteun voor Brusselse taxiondernemers

Het Brussels gewest stelt een coronapremie van 3.000 euro beschikbaar voor taxiondernemers. Met de premie wil de Brusselse regering zelfstandige taxichauffeurs tegemoet komen die tijdens de coronacrisis zware klappen hebben opgelopen. Door de sluiting van de horeca, het inperken van activiteiten en het instellen van de nachtklok zijn de werkzaamheden van de Brusselse taxibedrijven nagenoeg stilgevallen.

Noodzakelijk

Men noemt de taxisector een essentiële sector die taken van algemeen belang uitvoert. “De sector van het bezoldigd personenvervoer, die noodzakelijk is om de essentiële behoeften van de natie en de bevolking te beschermen, is zwaar getroffen”, concludeert het Brusselse gewest. “De dienstverlening is weliswaar niet onderbroken, maar de activiteit in deze sector ligt wel voor het grootste deel stil.”

1.500 ondernemers

De eenmalige premie is bedoeld voor ondernemers met een Brusselse taxi- of VVB vergunning. In totaal trekt het gewest vijf miljoen euro uit voor de steunmaatregel. Enkele maanden geleden had de Brusselse regering ook al 4,5 miljoen euro uitgetrokken om 1.500 taxiondernemingen te ondersteunen in het hoofdstedelijk gewest.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.