Luchthavenvervoer

Luchthavenvervoerder krijgt veel meer boekingen na nieuws over vaccin

Beeld Brussels Airlines: vliegtuigen worden ingepakt / foto komt uit beelddatabank van Brussels Airlines

Luchthavenvervoerder Huur een Stuur, een zusteronderneming van V-Tax uit Gent, ziet licht aan het einde van de tunnel. Het bedrijf draait momenteel op tien procent van haar standaardcapaciteit, maar de huidige sterke groei van het aantal reisboekingen voor volgend jaar stemt hoopvol.  

Dit vertelt Martijn Steenhaut aan TaxiPro. Steenhaut volgde in oktober Koen Van Cauwenberge op als CEO van de Eurolimo Group, de groep waaronder V-Tax en Huur een Stuur vallen. Huur en Stuur bestaat op zijn beurt uit dochteronderneming Billo, dat namens touroperators als TUI taxivervoer voor particulieren uitvoert.

“Nadat het nieuws over het vaccin naar buiten kwam, zagen wij een explosieve stijging van het aantal boekingen”, vertelt Steenhaut. “Mensen zijn het blijkbaar moe om al die maanden thuis te zitten en snakken nu al naar de vakantie volgend jaar.”

De zaakvoerder spreekt van enkele honderden boekingen per dag. “Dat kan per dag variëren van 100 tot 200 en zelfs 300”, zegt hij. Deze aantallen vormen een welkom contrast met de huidige bezettingsgraad, die op tien procent ligt. “Dat stemt ons hoopvol voor de toekomst. Er is licht aan het einde van de tunnel, maar we moeten nog wel door die tunnel heen.”

Lichte stijging businessvervoer

Ook bij de afdeling van Huur een Stuur die zakelijk vervoer uitvoert, loopt de activiteitsgraad de afgelopen twee weken licht op, vervolgt de Oost-Vlaming. “We ziet dat het businessvervoer toch wel wat toeneemt, terwijl ook bedrijven internationale reizen weer een beetje lijken toe te staan.”

Huur een Stuur heeft zo’n honderd personeelsleden in dienst, waarvan een groot aantal op tijdelijke werkloosheid staat. “Door de overheidssteunmaatregelen hebben we de meeste mensen in dienst kunnen houden en staan we dadelijk ook klaar als de activiteiten aantrekken”, vertelt Steenhaut, die een echt herstel van de taxisector komend voorjaar nog niet verwacht.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

1 reactie op “Luchthavenvervoerder krijgt veel meer boekingen na nieuws over vaccin”

Vandoorne Rudy|07.12.20|13:40

Volgende jaar zit er ook nog geen normale vakantie in, misschien is dit anders voor de stad Gent. op den buiten zal het nog niet zo’n vaart lopen, vrees ik !

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.