Taxi Gent. Foto: Stad Gent

Taxi Robin neemt honneurs waar voor overgenomen CR Taxi Gent

Taxi Gent. Foto: Stad Gent (op aanvraag)

Robin Kools, zaakvoerder van taxibedrijf Robin uit Evergem, neemt tijdelijk de honneurs waar voor CR Taxi Gent, eveneens uit Evergem. CR Taxi werd vorig jaar overgenomen en de nieuwe eigenaren zijn in afwachting van een vergunning.

Dit vertelt Kools aan TaxiPro. “De centrale van CR Taxi staat naar mij doorgeschakeld. Ik heb met de nieuwe eigenaars afgesproken dat ik dat voorlopig op mij neem.” De taxiondernemer zegt verder weinig te weten van de nieuwe eigenaars, behalve dat ze een koeriersdienst hebben en blijkbaar ook in de taxisector actief willen worden. TaxiPro probeert met de overnemers in contact te komen.

Voormalige werknemer van het taxibedrijf

Voor Kools is het cliënteel van CR Taxi niet onbekend. “Ik heb twaalf jaar voor CR Taxi gewerkt, voordat ik een eigen zaak begonnen ben.” De timing van de ondernemer is wel hoogst ongelukkig. Enkele maanden na de start van zijn activiteiten in januari 2020 gooide corona roet in het eten. Doordat hij nog maar een goed jaar actief is in de taxiwereld, komt Kools ook niet in aanmerking voor overheidssteun. “Ik heb maar tot augustus overheidssteun gehad. Daarna viel dit weg omdat ik in 2019 geen taxibedrijf had en geen omzetdaling kan aantonen”, zegt hij er zelf over.

Anno 2021 is de situatie in de taxiwereld nauwelijks veranderd voor Kools. Met het werk van CR Taxi erbij zit hij nog maar op 25 procent van zijn pre-corona omzet.

Oude taxi’s onbruikbaar

Volgens Kools zijn de nieuwe eigenaars hun vergunningen in orde aan het maken, voordat zij het werk van CR Taxi voort kunnen zetten. Het is daarbij twijfelachtig of ze het verouderde wagenpark kunnen inzetten. In het taxidecreet 2020 zijn strengere milieueisen van kracht.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.