Nieuwe taxidienst met limousines in Antwerpen

Party Ride limousine taxi – bron Jerom Rozendaal

Taxichauffeurs aan het station van Antwerpen zullen binnenkort vreemd opkijken als een limousine in de rij komt aanschuiven. Ondernemer Peter Van Eyndhoven rolt over enkele weken een taxidienst uit met limousines.

“Wij rijden aan dezelfde tarieven als de andere taxibedrijven”, vertelt initiatiefnemer en zaakvoerder Peter Van Eyndhoven, die sinds 2014 het autoverhuurbedrijf Party Ride in Kontich runt voor ceremonieel vervoer, nachtritten en evenementenvervoer. Sinds de coronacrisis zijn de activiteiten sterk teruggelopen. Waar hij voordien met zes auto’s, vier limousines en twee oldtimers 400 ritten op jaarbasis deed, is dat aantal teruggelopen tot 120 vorig jaar.

Gat in de markt

Toch is de economische terugval door corona niet de belangrijkste reden om in de taxibusiness te stappen. De ondernemer ziet commerciële mogelijkheden voor een taxidienst met limousines. “Als iemand uit het station stapt en hij kan kiezen voor een taxi of een limousine voor hetzelfde geld, dan denk ik dat hij voor onze auto’s kiest”, verklaart hij.

Tekst loopt door onder de foto

De 27-jarige ondernemer, die het bedrijf opstartte met zijn grootvader Paul Wuyts, verwacht elk moment zijn taxivergunning te ontvangen, waarna het taxiwerk kan beginnen. “De eerste weken ga ik zelf rijden om feeling te krijgen met het werk en kijken hoe het loopt. Daarna ga ik werken met chauffeurs met dagcontracten, net zoals bij mijn VVB-bedrijf.”

Variabele kosten beheersbaar

Door de geografische ligging van zijn bedrijf blijft het werkterrein voorlopig beperkt tot Antwerpen stad. Omdat de negen meter lange limousines, een Dodge Charger stretch limousine en een Lincoln Town Car limousine, op gas rijden, blijven de variabele kosten beheersbaar. Bovendien kunnen de limousines onder de nieuwe vergunning ook ceremonievervoer uitvoeren.

Tekst loopt door onder de foto

“Dat is een van de gevolgen van het nieuwe taxidecreet”, vertelt Patrick Van Rompaey, zaakvoerder van taxigarage Varoco in Wommelgem. Het was op zijn bedrijf dat de eerste limousine taxi’s van België dit weekend onthuld werden.

Varoco, dat vanaf 1996 duizenden taxi’s voorbij zag komen, had nog nooit een limousine in de werkplaats staan. “Het is de eerste keer dat wij taxilichten op een limousine geplaatst hebben”, beaamt Van Rompaey.

Tekst loopt door onder de foto

Sinds het nieuwe taxidecreet, waarbij VVB-bedrijven en taxibedrijven over een kam geschoren worden, ziet de garagist steeds meer VVB’ers opduiken bij zijn bedrijf. “Vroeger zagen wij nooit VVB’ers, maar met het nieuwe taxidecreet is dat veranderd en is ons cliënteel nog gevarieerder geworden. We hebben bijvoorbeeld een tijdje geleden ook een Maserati van een taxi-installatie voorzien.”

Tekst loopt door onder de foto

Discobar als extraatje

Niet alleen hebben de limousines een taxilicht op het dak, tevens installeerde de monteurs van Varoco een spiegeltaximeter met printer en registratieapparatuur. “En deze is verbonden met Chiron”, vertelt Van Rompaey die benadrukt dat de limousines uitgerust zijn om standaard taxiwerk uit te voeren. “Maar je kunt ook nog genieten van een fles cava en je eigen muziek luisteren”, zegt Van Eyndhoven met een knipoog terwijl hij de achtzits discobar laat zien.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.