Party Ride Steen

‘Mensen bieden tegen elkaar voor rit in limousinetaxi’

Party Ride aan het Steenplein in Antwerpen

Party Ride heeft haar eerste ritten in Antwerpen uitgevoerd met een stretch limousine. “De taxi is enorm goed onthaald door het publiek”, vertelt zaakvoerder Peter Van Eyndhoven. “Op een gegeven moment was men tegen elkaar aan het opbieden, maar heb ik de eerste bediend aan standaard taxiprijzen.”

De taxivergunning voor het kersverse taxibedrijf dat met stretch limousines rijdt, kwam enkele dagen geleden binnen, waarop zaakvoerder Peter Van Eyndhoven dezelfde dag nog aan het werk toog. Aanvankelijke plannen om zich aan het station te positioneren, liet hij al snel varen. “Er zijn betere uitvalsbasissen voor mijn taxi’s.”

Eén van deze locaties is het Steenplein aan de kaaien van Antwerpen waar groepen jongeren zich ophielden in het voorjaarszonnetje. Het is hier waar Van Eyndhoven te maken kreeg met groepjes die tegen elkaar opboden om in de auto te mogen. “Wij zijn enorm enthousiast onthaald”, concludeert de jonge ondernemer, die de komende weken de dienst verder wil uitrollen.

Kritiek bij onthulling

TaxiPro was enkele weken geleden aanwezig bij de onthulling van de stretch limousines, waarvan Van Eyndhoven er twee inzet voor taxiwerk naast ceremonievervoer. De ondernemer ziet een markt voor zijn negen meter lange auto’s. “Als iemand kan kiezen voor een normale taxi of een stretch limousine die hij aan de zelfde prijs kan nemen, dan denk ik dat hij voor mijn voertuigen kiest.”

Na de onthulling van eerste stretch limousinetaxi’s van Vlaanderen, kreeg de ondernemer behoorlijk wat kritiek over zich heen. Zo stelde de Antwerpse taxifederatie vraagtekens bij de ecologische voetafdruk van de auto’s en vond het ook de timing niet toepasslijk. “Ik weet niet of corona het beste moment is voor dit initiatief. Mensen mogen nauwelijks naar buiten, je mag maar één persoon op bezoek krijgen thuis. Om nu feest te gaan vieren in een taxi, misschien wek je daarmee niet de sympathie op van het publiek”, stelde Aptu-voorzitter Koen Van Oorschot destijds.

‘Milieuvriendelijker dan dieselauto’s’

De ondernemer laat zich niet uit het veld slaan door de kritiek. “Ik speelde al langer met het idee om limousines te gaan inschakelen als taxi. Indien het geen coronacrisis zou zijn, had ik dit idee ook uitgerold. Wij respecteren ten allen tijde de coronamaatregelen.”

Ook de bedenking bij de ecologische voetafdruk veegt hij resoluut van tafel. “Mijn voertuigen voldoen aan de eco-scores die vereist zijn voor taxi’s. Onze stretch limousines rijden tevens allemaal op LPG, terwijl bijna alle andere taxi’s (uitgezonderd de elektrische en hybride) op vervuilende diesel rijden. De steden willen diesel weren. Onderzoek heeft aangetoond dat LPG veel milieuvriendelijker is.”

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.