Smartphone, app, MaaS. Foto: iStock / LDProp

Wave-a-cab kent matige start en wacht op heropening horeca

Connected man in the street texting on app cell phone. Connection device. Texting, sms, chat, mail

De Vlaamse taxidienst Wave-a-cab is matig van start gegaan met honderd ritten op een maand tijd. Het is volgens de oprichters wachten op de heropening van de horeca op 1 mei voordat het project echt van de grond komt.

“We zijn niet begonnen zoals we ons dat hadden voorgesteld”, vertelt Wendy Steukers, oprichter van Wave-a-cab aan TaxiPro. “De boekingen vallen vooralsnog tegen. Het is wachten totdat de horeca weer opengaat. Dan verwachten we echt van start te gaan.”

De taxi-app is een initiatief van Gwen Reynders en Wendy Steukers, zaakvoerders van Hasseltse Gele Taxi (HGT), en 200 taxibedrijven in heel Vlaandereb hebben zich inmiddels aangesloten. De lancering van de Limburgse Uber-tegenhanger trok begin vorige maand veel media-aandacht. Dit vertaalde zich gelijk in het aantal downloads, aldus Steukers. “De app is in die periode 1.500 keer gedownload.”

Alleen de testrit uitgevoerd

Tot veel business hebben deze downloads vooralsnog niet geleid. Steukers schat het aantal uitgevoerde ritten over heel Vlaanderen op zo’n honderd. “Onze doelgroep gebruikt op dit moment gewoon weinig de taxi. Dat merken wij ook op ons eigen taxibedrijf”, verklaart zij. Het belangrijkste cliënteel van HGT zijn zeventigplussers. “En dat zijn niet de mensen die veel gebruik maken van een app om een taxi te bestellen.”

Eén van de 200 chauffeurs die meewerkt aan de app is Herman Adams van Taxi DrivePLUS uit Tienen. “Tot op heden heb ik nog geen rit uitgevoerd voor Wave-a-cab, anders dan de testrit op de eerste dag van de lancering.” Alhoewel hij betwijfelt of de taxi-app in Tienen snel van de grond komt –  gezien de lage prijs van stadsritten van zes euro – juicht hij het initiatief toe. “Maar er moet nog een hoop werk verzet worden om de bekendheid verder op te voeren.” De ondernemer logt in op het platform als hij geen eigen werk in het vooruitzicht heeft.

Lees ook: Limburgs taxibedrijf wil met eigen app concurreren met Uber

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.