Microfoon, muziek. Foto: iStock / Batuhan Toker

Korting voor taxi- en autocarbedrijven op Unisono-factuur

Microfoon, muziek. Foto: iStock / Batuhan Toker (onbeperkt gebruik)

Sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronapandemie en gesloten waren in 2021, krijgen een aanzienlijke korting op hun Unisono-licentie. Hiermee kopen bedrijven de auteursrechten van muzikanten af en kunnen ze vrij muziek afspelen in hun zaak

Ook taxi- en autocarbedrijven maken aanspraak op de korting, laat Unisono weten. Dit voorrecht hebben de sectoren te danken  aan onderhandelingen tussen branchorganisaties Unizo en UCM en auteursrechtenmaatschappij Sabam.

Bij het berekenen van de korting wordt rekening gehouden met de periode van inactiviteit. “Concreet komt het voor de autocar- en taxisector neer op een korting van drie maanden op de factuur van 2021”, klinkt het bij taxifederatie GTL.

Compensatie van overheid

Ook in 2020 besloot Unisono de door de coronacrisis zwaarst getroffen sectoren een solidariteitsbijdrage aan te bieden. Dat was toen een maand korting op de auteursrechten. Terwijl de korting vorig jaar uit eigen zak betaald werd, verkreeg Unisono voor dit jaar een compensatie van de overheid.

Bedrijven zullen binnenkort een brief ontvangen van Sabam  over de kortingsregeling. Via een link in die brief, of via de QR-code kunnen ondernemers online hun korting aanvragen. Die wordt dan meteen in mindering gebracht van de daaropvolgende factuur. De korting moet binnen vijftien dagen na ontvangst van de brief worden aangevraagd of komt anders te vervallen, laat Unisono weten.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.