Taxi Maasland

Taxibedrijven alert op coronacontroles aan Nederlandse grens

Foto: Taxi Maasland

Reizigers die vanuit België naar Nederland reizen, kunnen vanaf zondag gecontroleerd worden op hun coronabewijs. Wie dat niet bij zich heeft, riskeert een boete van 95 euro. Taxibedrijven die geregeld de grens passeren, geven aan hier alert op te zijn.

Bij de Genker Taxi Centrale zijn ze alvast extra waakzaam. “We stellen aan onze klanten de eis dat ze in orde zijn met hun papieren, anders stappen ze niet in”, zegt Gilbert van de taximaatschappij. “We zijn in het verleden al een paar keer aan de grens aan de kant gezet en gecontroleerd.”

Bernard van Taxi Maasland uit Kinrooi, zelf toevallig Nederlander, moet de grens met zijn geboorteland vaak over. “We moeten die extra controles maar nemen zoals het is. Ik ben er niet voor of tegen.” Bernard zal zijn klanten uiteraard waarschuwen dat die controles er zijn. “Meer kan ik niet doen. Ik ga geen klanten weigeren. Ik ga ze ook niet controleren. Ik ben geen politieagent.” Zelf is de taxichauffeur gevaccineerd en beschikt hij over de corona-app.

Taximeter meteen stop

Tot op heden heeft Bernard maar één keer te maken gehad met een controle. “Er werd me gewoon gevraagd wat de regels waren”, zegt Bernard. “Ik heb geantwoord dat ik mijn klanten naar de plaats van bestemming breng. Verder weet ik het ook niet”, zegt hij lachend.

Stel dat de politie bij een controle toch vaststelt dat de passagier niet in orde is en de taxi dus rechtsomkeert moet maken, dan zet Bernard de taximeter meteen stop. “ Ik ga niet extra doorrekenen en de klant op hete kolen zetten. Ik moet sowieso toch terug, dus dat maakt niet veel uit.” Bij de Genker Taxi Centrale speelt dat niet zo. “Wij werken voor die ritten met een vaste prijs”, zegt Gilbert.

Lees ook: Taxibedrijven gematgd positief over coronaversoepelingen

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

1 reactie op “Taxibedrijven alert op coronacontroles aan Nederlandse grens”

Vandoorne Rudy|06.08.21|15:02

Annulaties voor vervoer voor september, naar de luchthaven zaventem komen binnen. mensen die richting Malaga willen durven niet meer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.