Taxi De Waele (bron: De Waele)

De Waele ontwikkelt app voor klant en chauffeur

Taxi & Ambulance De Waele uit Zelzate heeft twee nieuwe apps ontwikkeld, één voor de klant en één voor de chauffeur. De klant-app laat de klant de kostprijs van een rit zien. Deze gegevens worden via de chauffeur-app meteen naar de Chiron-databank gestuurd en gedeeld met de overheid.

In 2004 startte Thierry De Waele met zijn taxibedrijf. Het bedrijf groeide uit van één taxi naar veertig wagens en vier ambulances. Recent ontwikkelde het bedrijf de app waarmee klanten meteen kunnen zien wat een taxirit kost. “De klant kan vervolgens op reserveren klikken, waarna er een chauffeur gestuurd wordt om de rit uit te voeren”, zegt De Waele.

“Dat levert ons natuurlijk een tijdwinst op. Er wordt namelijk ook automatisch een factuur opgemaakt.” De chauffeurs-app die het taxibedrijf heeft ontwikkeld is verbonden met Chiron, de databank die de ritgegevens ontvangt. “Alle gegevens van het in- en uitstappen van de klant worden meteen naar de overheid gestuurd”, zegt De Waele.

Uitbreiding vervoer

Het werk van De Waele bestaat momenteel voor 85 procent uit ziekenvervoer in de regio’s Oost en West-Vlaanderen en Antwerpen. Het taxibedrijf wilde zich echter ook meer gaan richten naar bedrijven en particulieren. Daarom heeft het haar diensten uitgebreid naar alle doelgroepen.

De wagens worden nu al meer ingezet voor het taxivervoer van particulieren in en rondom Gent. “Het voordeel is dat we verschillende ritten meer met elkaar kunnen combineren”, zegt De Waele. “Als we iemand hebben afgezet in het ziekenhuis, kunnen we op de terugweg nog een andere rit uitvoeren. Daar willen we verder op inspelen. Zo zullen we zo min mogelijk verloren kilometers hebben.”

Samenwerking

De taximaatschappij kondigt verder aan dat ze gaan samenwerken met Movi+, Van Antwerpen en Ziekenvervoer Vandenbrande van West-Vlaanderen. Dit zijn taxibedrijven die uitsluitend ziekenvervoer uitvoeren. Door samen te werken kunnen we het volume spreiden en efficiënter werken. Hoe groter het volume en hoe meer wagens, hoe meer je kan combineren.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.