Protest Brussel

LVC-chauffeurs in actie in Brussel tegen inbeslagname voertuigen

Foto Amaury

Het gemeenschappelijk front van huurwagens met chauffeurs (LVC) wil de inbeslagname van voertuigen met Waalse en Vlaamse vergunningen op het grondgebied in Brussel opnieuw aan de kaak stellen. In het hoofdstedelijk gewest voeren zij daarom vandaag actie.

Het gemeenschappelijk front wil dat de inbeslagnames in Brussel onmiddellijk worden stopgezet en pleit voor een proactieve zoektocht naar politieke oplossingen voor Waalse en Vlaamse vergunningshouders die al jaren in Brussel actief zijn, meldt Bruzz. Deze LVC-uitbaters en -chauffeurs zijn volgens hen namelijk meestal mensen uit Brussel, die met hun bedrijven daar gevestigd zijn en daar ook hun belastingen betalen. Om deze reden wil het front dat er een politieke oplossing voor hen gevonden wordt.

Zonder oplossing een nieuwe operatie

De politie heeft toestemming gegeven voor de demonstratie die om 8.00 uur begint op de Pachecolaan. Vervolgens zal de stoet richting de kantoren van Brussel Mobiliteit en van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) trekken. Het front dreigt dat als er geen oplossing wordt gevonden met het kabinet, een zogenoemde ‘operatie slakkengang’ zal worden opgezet richting het Zuidstation, het Schumanplein en de IJzerwijk. Als de operatie geen oplossing oplevert, wil het front deze volgende week vrijdag herhalen.

Lees ook: Europese Commissie wil met aanbevelingen taxisector verbeteren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.