Souf Ouirini
interview

Succesvolle taxiondernemer Souf wil bedrijf graag uitbreiden

Souf Ouirini (27) uit het Limburgse Pelt is zelfstandig taxichauffeur. De laatste maanden draaien de zaken erg goed. Momenteel zoekt hij dan ook extra chauffeurs. Zo kan hij zich blijven toeleggen op zijn andere jobs als fitness- en diabetescoach.

Souf is al vier jaar taxichauffeur in de Limburgse gemeente Pelt, vlakbij de Nederlandse grens. De laatste weken zijn ongelooflijk druk voor Souf. “Alles draait weer goed. Mensen bellen om de minuut. Ik moet vaak de grens over en ik breng veel mensen naar Hasselt en Eindhoven. Er is ook veel vraag naar luchthavenvervoer. Mensen willen met meer mensen op stap. En dan kunnen ze dat ook makkelijker betalen. Mensen willen weer naar het nachtleven.”

Stap voor stap gegroeid

Souf is destijds begonnen met een Audi A4. Vandaag heeft hij 2 Vito’s, waar elk acht mensen in kunnen. “We zijn met niets begonnen en stap voor stap gegroeid. Ik had in het begin rond de 200 euro omzet euro per week. Nu zit ik rond de 3.000 à 5.000 euro omzet per week.” Souf heeft een eenmanszaak. Hij houdt van de vrijheid als zelfstandige. “Vroeger werkte ik in een sportwinkel. Het verkopen vond ik leuk, maar niet de vaste uren waarop ik moest werken. Ik werkte ook voor een baas. Nu ben ik vrijer.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Souf Ouirini

Souf heeft één chauffeur in dienst. Dat aantal wil hij graag uitbreiden. “Het is niet makkelijk om personeel te vinden”, zegt hij. “Gelukkig staat mijn broer ook te popelen om taxichauffeur te worden. Ik vertrouw hem helemaal.” Souf wil extra chauffeurs aanwerven zodat hij zelf minder moet rijden. Niet dat hij zijn werk niet graag doet, maar hij wil zijn klanten ook op andere domeinen kunnen helpen, zoals hun gezondheid.

Geld innen dankzij goede conditie

Hij houdt namelijk van afwisseling en werkt de dag van vandaag onder meer als coach in een lokaal fitnesscentrum. “Dankzij die job voel ik me steeds fit en ik verdien er iets mee”, zegt Souf. “Mijn goede conditie is me van pas gekomen toen een klant niet wilde betalen. De klant ging zogezegd geld afhalen aan een bankcontactautomaat en ging ervan door. Ik heb hem snel kunnen achterna lopen en mijn geld alsnog kunnen innen. Naast mijn activiteiten in de fitnesswereld ben ik ook diabetescoach. Deze jobs wil ik graag nog verder uitbreiden.”

Lees ook onze andere interviews met taxichauffeurs:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.