Taxi Ronny
Interview

Taxi Ronny kiest voor hybride wagen en ziet werk toenemen

Foto: Matthias Vanheerenthals

Het gaat goed met Taxi Ronny uit Tienen. Het taxibedrijf heeft kortgeleden een tweede hybride Toyota toegevoegd aan het wagenpark. Ook het werk neemt toe, vooral tijdens het weekend. TaxiPro reed een ritje mee. 

Ronny Brants is al meer dan 10 jaar taxichauffeur in Tienen en behoort stilaan tot de anciens. Hij is een vaste waarde in de suikerstad. Met veel enthousiasme komt hij ons ophalen aan het station voor een ritje naar de Tiense Grote Markt. “Overdag is het vrij druk”, stelt Brants. “Dan is er al veel werk bijgekomen. Op de snelwegen zijn de files toegenomen. ‘s Avonds blijft het rustig op weekdagen. Maar in de weekenden wil iedereen uitgaan. Waar ik vroeger ’s nachts met één wagen deed, heb ik er nu twee nodig.”

Dit najaar investeerde Brants in zijn eerste hybride Toyota en kortgeleden is hier een tweede bijgekomen. Hier heeft hij nog geen moment spijt van gehad. “Hij heeft een verbruik van 4,3 liter”, zegt Brants. “Dat kost mij 8,5 euro per 100 kilometer. Bij de dieselwagen zat ik aan 15 à 16 euro per 100 kilometer. Zeker nu de brandstofkosten weer aan het stijgen zijn, ben ik blij dat we hierop kunnen terugvallen. Zo kunnen we toch wat goedkoper rijden.”

Nog een busje

Brants is van plan om binnenkort nog een busje te kopen. “Dat zal wel een diesel zijn, want de elektrische modellen zijn te duur en de actieradius is te klein”, zegt Brants. Hoewel het dus goed gaat met Taxi Ronny, moet de taxiondernemer iets van het hart als we op de Grote Markt aankomen. “Recent plaatste de stad Tienen extra paaltjes op de Grote Markt”, zegt hij. “Als de taxi’s de Grote Markt oprijden, kunnen ze door de paaltjes maar moeilijk hun draai nemen. Ik hoop dat de paaltjes op termijn terug verdwijnen, zodat ik weer met de taxi vlotter kan rijden.”

Lees ook: Succesvolle taxiondernemer Souf wil bedrijf graag uitbreiden

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.