Taxi Bart
Interview

Taxi Bart stopt met ritten voor uitgaansleven vanwege agressie

Foto: Matthias

Taxi Bart uit Olen voert sinds dit jaar geen ritten meer uit naar discotheken en fuiven. De voornaamste reden die zaakvervoerder Bart Villaume hiervoor noemt is dat de klanten agressiever zijn geworden.

De taxisector herleeft sinds de horeca weer voluit open is gegaan. Ook het nachtleven floreert weer hevig. Maar bij Taxi Bart laten ze in de taxi geen feestvierders meer toe die naar fuiven en discotheken gaan. Het taxibedrijf merkt op dat de dronken klanten sinds het einde van de coronacrisis en de heropening van het nachtkelen agressiever zijn geworden. “We zien een duidelijk verschil tussen voor en na de coronacrisis”, zegt Villaume. Klantenzoudne zich agressief opstellen naar de chauffeur, maar ook dingen kapotmaken, ziek zijn of aangeven dat ze het vervoer te duur vinden. “Het is altijd wat.”

Joannes Devisscher is al veertien jaar taxichauffeur bij Taxi Bart en kan erover meepraten. “Ik ben die zatte toestanden en dat gezever beu. Dronken klanten kunnen agressief uit de hoek komen. Ook heb ik weleens een dronken klant naar huis gebracht die doodleuk op een gazon ging slapen. Ik voel me verantwoordelijk voor die klanten.” Taxi Bart voert wel nog ritten uit naar concerten, op voorwaarde dat de ritten om middernacht eindigen. Hetzelfde geldt voor vervoer naar restaurants.

Verduurzaming

Hoewel er dus afscheid wordt genomen van het uitgaansvervoer, wil Taxi Bart wel graag innoveren. Het bedrijf werkt momenteel met een vijftiental chauffeurs en heeft één hybride en drie dieselwagens. Villaume bekijkt hoe het wagenpark duurzamer kan worden, al is dat volgens hem een heuse opdracht. “Het is nogal moeilijk met de ecoscores. Bij het ene merk zijn deze scores niet goed en bij het andere merk moeten we wachten tot 2023 voordat ze kunnen leveren.”

Lees ook: Taxi Ronny kiest voor hybride wagen en ziet werk toenemen

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.