Munckhof

Busgroep Hansea neemt grote Nederlandse sectorgenoot over

Foto: Munckhof

Het Antwerpse busbedrijf Hansea neemt zijn bijna even grote Nederlandse sectorgenoot Munckhof over. De twee bedrijven ambiëren om met hun 3.000 experts in nationaal en internationaal personenvervoer het sterkste mobiliteitsnetwerk in de Benelux neer te zetten. Investeringen in duurzaamheid, kwaliteit van dienstverlening en innovatie zullen daarbij centraal staan.

Samen verzorgen Hansea en Munckhof jaarlijks de mobiliteit voor meer dan 47 miljoen mensen vanuit vijftig locaties in de Benelux. De twee bedrijven vullen elkaar aan in hun dienstverlening. Waar Munckhof in Nederland een begrip is voor alles wat met taxi, bus, vliegtuig en trein te maken heeft, is Hansea in België toonaangevend in alle vormen van busvervoer zoals openbaar vervoer, school- en personeelsvervoer en touringcardiensten. In deze nieuwe samenwerking gaan de twee ondernemingen hun kennis en ervaring op het gebied van personenvervoer en internationale zakenreizen met elkaar delen. Met de gebundelde krachten willen Hansea en Munckhof nog beter inspelen op de veranderende markt, die vraagt om duurzame investeringen in alle vormen van  personenvervoer.

Hansea koopt 100 procent van de aandelen van Munckhof Groep. Hansea is een portfoliobedrijf van DWS Infrastructure, een Europees investeringsfonds met een focus op langetermijninvesteringen en duurzaamheid. De huidige aandeelhouders van Munckhof Tom Roefs, Jos Poortinga en Patrick Straetemans worden medeaandeelhouder in Hansea en blijven tevens de directie van Munckhof vormen. De transactie moet nog goedgekeurd worden door de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Passie, toewijding en expertise

Met het nieuwe mobiliteitsnetwerk willen de bedrijven een nog betere, duurzame en innovatieve dienstverlening aanbieden dankzij synergie, schaalgrootte en investeringskracht. Het is de bedoeling om de dienstverlening en werkzaamheden zoals klanten en medewerkers die kennen hierbij te waarborgen. “We zijn erg trots dat we samen met Hansea één van de grootste organisaties op het gebied van mobiliteit van mensen in de Benelux gaan vormen”, aldus Tom Roefs, CEO van Munckhof. “Onze ambitie om te groeien, te verduurzamen en nog meer te investeren in kwaliteit en innovatie, kunnen we in de samenwerking sneller verwezenlijken.”

Intensief delen van kennis en schaalgrootte zijn hierbij volgens hem belangrijke randvoorwaarden. “Wij zien hele mooie kansen voor onze taxi-, tour- en travelactiviteiten.” Joris Larosse, CEO van Hansea, geeft aan dat zij de collega’s van Munckhof van harte verwelkomen bij Hansea.”Hun ervaring in taxi, tour en travel verrijkt ons aanbod aan mobiliteitsoplossingen. Ik kijk uit naar de mix van passie, toewijding en expertise van onze 3.000 professionals in het Benelux-netwerk. Een netwerk waarin mens en mobiliteit altijd centraal staan.”

Lees ook: Taxi Daniël draait grootste omzet ooit: ‘Job van mijn leven’

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.