Brusselse club LIFT

Brusselse discotheek LIFT en Modern Car sluiten partnership

Brusselse club LIFT

Aan de Werkhuizenkaai aan het Brussels kanaal, vlak naast het shoppingcenter Dockx, opent vanaf september LIFT, een van de grootste discotheken van het land. Er is plaats voor 2000 feestvierders. De discotheek zal samenwerken met Modern Car Limousine Services. Ook voor de taxi’s zijn er vele parkeerplaatsen voorzien.

In Brussel opent vanaf september de LIFT. Wat vroeger bekend stond als Fiesta Bar, en later uitgroeide tot Fiesta Club, wordt nu wellicht één van de grootste clubs in Europa.  Een van de vele partnerships van LIFT is Modern Car, een luxe chauffeur service voor VIP’s en meerdere grote hotelketens in België. Olivier Da Silva, zaakvoerder van LIFT, heeft er alle vertrouwen in dat de samenwerking met Modern Car een succes wordt. “Modern Car werkt samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Als ze al buitenlandse koningen en presidenten in ons land kunnen vervoeren, ben ik ervan overtuigd dat ze onze klanten goed gaan begeleiden.” Daarbovenop worden er shuttlebussen ingezet die feestgangers van overal in Brussel veilig naar de club vervoeren. LIFT zal shuttlebussen inzetten die zich door de hele hoofdstad verplaatsen.

Beveiligde parking

Op de parking zijn er ook veel plaatsen voorzien waar taxi’s kunnen wachten. De parking is goed verlicht, staat onder camerabewaking en wordt bewaakt door 15 stewards. “Er zijn in de nacht zeker 30 à 40 taxi’s die naar onze discotheek komen”, zegt Da Silva. “We hebben plaats voor hen voorzien. Het is belangrijk dat mensen veilig thuis geraken.” Naast het team voor veiligheid in house staan een tiental veiligheidsmensen paraat buiten het gebouw, aan de parking en langs de Werkhuizenkaai. Zij hebben drie missies: geluidsoverlast in de kiem smoren, diefstallen vermijden en toezien op netheid rond de club. Alle teamleden, net als de portiers, zijn opgeleid om gepast, efficiënt en snel te reageren in crisissituaties.

Needle spiking

De meeste aandacht gaat naar veiligheid. “Er zijn camera’s in de club en op de parking en ook de verschillende ingangen worden in de gaten gehouden”, zegt Da Silva. “Zo vermijden we elke vorm van ongewenste intimiteiten en ander ongewenst gedrag zoals needle spiking, dat we afkeuren en waar we streng tegen optreden. Daarbovenop gaat de camerabewaking het afpersen van klanten tegen en zorgt ervoor dat ongegronde weigeringen tot de club tot het verleden behoren.” Aan de ingang van de club zal er een safe space zijn waar mensen voor eerste hulp terecht kunnen; voor een luisterend oor, om even tot rust te komen of te gaan liggen.

500 lichteffecten

De club wilde de zaken groots aanpakken. “We mikken hoog op vlak van materiaal en technologie, om zo onze ambities waar te maken en het tot nr. 1 te schoppen”, zegt Da Silva. “We installeerden meer dan 20 lasers, zo’n 500 lichteffecten en pyrotechniek. Ons sound system is van topkwaliteit (ADAMSON), en verspreidt de muziek tot in elk hoekje van de club; van alle zalen en gangen over rokersruimten tot toiletten en meer. Wat we doen op vlak van geluid en licht is van een ongezien niveau in België.” LIFT is tot slot ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tramlijn 3 van de MIVB heeft er vlak naast ook een halte.

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.