Luchthaven Brussels Airport

Geplande staking Brussels Airport treft 40.000 passagiers

Brussels Airport. Foto: Promedia / Matthias Vanheerentals

Zoals bekend staakt het cabinepersoneel en de piloten van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 juni. Er zijn nu meer details bekend gemaakt over de impact daarvan. Maar liefst 315 vluchten worden geannuleerd en 40.000 passagiers worden getroffen.

De luchthaventaxi’s wachten de komende dagen weer onzekere tijden. Brussels Airlines heeft op dit moment een tussentijds zicht op de impact van de sociale actie en de bereidheid van onze piloten en cabinepersoneel om te werken. Maar 40 procent van hun oorspronkelijke vluchtprogramma, zal kunne uitgevoerd worden.

Grote impact

Normaal hadden er op die drie dagen tijd 533 vluchten uitgevoerd moeten worden. In totaal zou het gegaan zijn om 70.000 passagiers. Daarvan worden er nu 40.000 getroffen. De luchtvaartmaatschappij hoopt de klanten alsnog te helpen door ze om te boeken op andere vluchten. Daarnaast zet Brussels Airlines zelf bijvoorbeeld ook drie langeafstandsvliegtuigen in binnen Europa (naar Nice en Rome).

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.