Strengere regels voor taxi’s tijdens Tomorrowland

Politie Limburg-hoofdstad – copyright politie Limburg Hoofdstad

Op de gemeenteraden van Rumst en Boom van juni werd het politiereglement – van kracht tijdens Tomorrowland/Dreamville – aangepast. In het reglement ligt een grote focus op mobiliteit – er werden wijzigingen doorgevoerd op het vlak van taxivergunningen en doorlaatbewijzen voor wagens.

Taxi’s en andere voertuigen die een rit aanbieden in ruil voor een geldbedrag, mogen dit tijdens de duur van het festival enkel doen in de daarvoor voorziene taxizones en de ‘Kiss & Ride zones’ die ingericht worden, zo meldt de politiezone Rupel.  Hun passagiers moeten ook in de daarvoor voorziene zone in- en uitstappen.

Veiligheidsperimeter

In de bewakingsperimeter en de veiligheidsperimeter rond het festival mogen enkel taxi’s binnen die kunnen aantonen dat de passagier in deze zones woont. Als de chauffeur zich niet aan het verbod houdt, kan zijn taxi in beslag genomen worden tot na het laatste festivalweekend en kan er een GAS-boete uitgereikt worden.

Doorlaatbewijzen voor wagens

Uit veiligheidsoverwegingen wordt tijdens het festival een beperkt aantal straten autovrij gemaakt. Daarnaast wordt het festivalverkeer geweerd uit een perimeter rond het festivalterrein. Hier wordt een autoluwe zone ingesteld. Om voor de bewoners, de stewards en de politie duidelijkheid te creëren, werd de autoluwe zone in samenspraak met het lokaal bestuur Boom en Rumst en de politie opgesplitst in twee zones: de groene en de oranje zone.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

1 reactie op “Strengere regels voor taxi’s tijdens Tomorrowland”

Rita Regemortels|17.07.22|10:46

De prijzen van taxi’s op Tomorrowland swingen de pan uit. Woekerprijzen ….heb er geen ander woord voor. Wettelijk? Ja….dank Minister Weyts in zijn vorige portefeuille mobiliteit heeft hij dat er doorgeduwd om de taxi chauffeurs te sussen om zelf hun prijzen te mogen bepalen naar aanleiding van de eigenheid Uber, die hier al langer hoe meer voet aan de grond krijgt. En hoe zou dat komen? Ook in het dagdagelijkse leven niet bepaald klantvriendelijk! Neem wat een taxi
. Nee dank u.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.