Vincent Brille

Akkerbouwer wordt taxichauffeur

Vincent Brille - VCT Kortrij

Begin 2022 heeft Vincent Brille uit Kortrijk de overstap van de akkerbouw naar de taxiwereld gemaakt. Hij werkt als zelfstandige taxichauffeur bij de Vlaamse Taxi Centrale (VTC) in Kortrijk. En daar voelt hij zich heel goed bij. We maakten met Vincent een ritje.

Vincent Brille runde samen met zijn vader een akkerbouwbedrijf. Omdat het bedrijf minder rendabel werd, zocht Vincent een nieuwe uitdaging. Hij werkte een tijdlang als vachtwagenchauffeur, maar vond dat beroep toch wat te eenzaam. Hij  miste het sociaal contact met de klanten.

Vacature

Op een dag zag hij de vacature bij de Vlaamse Taxi Centrale (VTC). Na het gesprekje met de zaakvoerder zag hij een leven als taxichauffeur wel zitten. Hij kocht een Skoda Superb (benzine). “In de Skoda zit een Volkswagen-motor én -versnellingsbak in, maar je betaalt niet de prijs van een Volkswagen. Het is goedkoper. Als taxibedrijf kan je een wagen kopen voor 100.000 euro. Maar ga je daardoor meer verdienen?”

Benzine-wagen

Vincent koos voor een benzine-versie. “Er zijn te weinig laadpalen om in een elektrische wagen te investeren. In de toekomst worden elektrische wagens wel belangrijk, maar nu is dat te vroeg.” In de wagen moesten nog wat aanpassingen gebeuren. Zo werd er een bluetoothmodule geïnstalleerd. “Ik communiceer met de centrale via de app op de gsm. Dat is makkelijk. Ik kan die overal meenemen. Je kan ook kiezen voor een vast scherm in de wagen, maar dat zou te veel plaats innemen.  Alles werd geïnstalleerd door Ide Service uit Pittem.

Ritten verdelen 

Brille is tevreden over de samenwerking met VTC. “Ze verdelen de ritten op een zeer eerlijke manier naar alle chauffeurs. De samenwerking ontzorgt mij van administratie. Ik hoef geen facturen op te maken. Daardoor kan ik langer blijven rond rijden. De klanten bellen altijd naar het nummer van de centrale en zullen nooit op mijn privé-gsm bellen. Als ik niet aan het werk ben, zullen ze mij dus niet storen. Als er een lange rit gepland is, zal VTC altijd vooraf polsen of ik wat langer kan blijven rijden. Als ik niet kan werken, laat ik dat vooraf weten. Ze verplichten nooit tot iets. Ik kan makkelijk uitloggen. Zo kan ik mijn wagen ook voor privé gebruiken. VTC taxi kan de wagen dan niet via gps volgen.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.