HR-specialiste Jori Morren: “Zoek mensen met passie”

Jori Morren – beeld gekregen van Jori Morren

Taxibedrijven hebben het moeilijk om personeel aan te trekken. Jori Morren, Zaakvoerder van Legal + HR Solutions geeft enkele tips. Zo vindt Jori Morren dat taxibedrijven ook zelf meer initiatieven kunnen nemen om met bedrijven in de buurt samen te werken.

De taxisector schreeuwt om jobs. Hoe moet de sector dan personeel vinden? We praten met Jori Morren van Legal +  HR Solutions, een dienstverlener die KMO-bedrijven helpt om in regel te zijn met de complexe wetgeving rond tewerkstelling werknemers. Naast het juridisch advies implementeren ze ook een verloningsbeleid in het bedrijf.

Vind mensen met passie

Jori Morren raadt bedrijven aan om mensen met passie te vinden.  “Zorg voor een goed netwerk”, zegt ze. “Werk aan je naambekendheid. Jammer dat er in de taxisector geen flexijobs ingezet kunnen worden, zoals in de horeca en in winkels. Het is een sector waar het goed zou werken.”  Jori Morren ondervindt soms zelf aan de lijven dat de taxisector weinig personeel heeft. “Als ik zaterdagavond een taxi wil nemen, dan moet ik me schikken naar het uur dat het taxibedrijf een plaatsje vrij heeft.”

Werk samen met bedrijven

Jori Morren pleit dat de taxibedrijven ook meer samenwerkingsverbanden moeten zoeken met bedrijven in de regio.  Ingeval een werknemer zijn firmawagen inruilt, beschikt deze over een mobiliteitsbudget te beheren aan alternatief transport.  Ook taxi’s vallen hieronder.  “Kijk eens welke bedrijven met milieu en mobiliteit bezig zijn”, zegt Jori Morren. “Ga eens samen zitten met deze werkgevers om zo een vaste partner te worden.  Werknemers kunnen een taxi inschakelen voor zowel privé – als professionele verplaatsingen, als dit bij een vaste partner kan moet deze werknemer het ten eerste niet meer uitzoeken, maar daarnaast kan je ook afspraken maken met de werkgever omtrent de facturatie zodat dit gemakkelijk verloopt.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.