Peter Kemseke taxi Leiedal

Taxi Leiedal tevreden over vlotte samenwerking met Neone

Peter Kemseke taxi Leiedal

Taxi Leiedal uit Kortrijk is in zee gegaan met Neone, een leverancier van software. Zaakvoerder Peter Kemseke is zeer tevreden over de samenwerking. De tablet raakte vlot geïnstalleerd en werkt goed. Ook de communicatie met de mensen van Neone zelf verloopt goed. 

Een tweetal jaar terug namen ze bij taxi Leiedal één Mobitab-tablet van Neone in gebruik. Dat was nodig voor de omschakeling naar Chiron, de centrale rittendatabank voor individueel bezoldigd personenvervoer van de Vlaamse overheid. Leiedal heeft goede ervaringen met het systeem.

Vlotte installatie

De installatie verliep vlot. “Het is heel makkelijk in gebruik”, zegt Kemseke. “Bij het inloggen is er slechts 1 code, namelijk het nummer van de bestuurderspas. Het werkt overzichtelijk en makkelijk. Met enkele klikken kan ik kijken wat de chauffeurs gereden hebben. De kans op fouten is nihil. Ik kan alles vlot nalezen. We moeten niet meer verschillende rittenbladen bekijken.”

Vlotte communicatie

Peter Kemseke is tevreden over het contact met Neone. “De communicatie verloopt goed. De mensen zijn makkelijk aanspreekbaar. We ontvangen de nodige info per email. Maar ook niet te veel. Op een bepaald moment moest er eens een upgrade gedaan worden. De nieuwe tablet werd meteen per koerierdienst geleverd. De oude tablet konden we gratis terugsturen.”

Eigen tempo

Het contact met Rob en Meta Doodkorte van Neone gaf Kemseke een zeer goed gevoel.  “Ze hebben mijn bedrijf bezocht en namen bij een koffie alle tijd om naar mijn verhaal te luisteren. Je zag dat het gemeend was. Alles gebeurt op ons tempo. Alhoewel we nu maar één tablet in gebruik hebben, werden we niet overdonderd om er nog meer te bestellen. We hebben nog 7 andere wagens die met een ander systeem zijn uitgerust. Maar dat systeem konden we niet meteen vervangen. Daar hebben ze begrip voor. We kunnen alles aankopen op ons eigen tempo.”

Straattaxi

De tablet wordt gebruikt in de straattaxi. “We spreken de prijs vooraf af met de klant. De prijs wordt voor de start van de rit ingegeven.” Taxi Leiedal beschikt over een paar standplaatstaxi’s in Kortrijk, met meter en printer. “Dan kan de Mobitab-tablet gekoppeld worden aan een taximeter. Dan gaat dat nog gemakkelijker zijn. Dan moet de chauffeur niets meer invoeren.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.