Kapelse taxi

Kapelse M(ini) taxi bestaat 40 jaar

Kapelse taxi

De Kapelse M(ini) taxi bestaat 40 jaar. Rudi Vandoorne zit al 4 decennia achter het stuur van de taxi. In augustus gaat hij deels met pensioen.

Rudy Vandoorne is zelfstandig taxichauffeur sinds 1983. “Ik was al actief bezig in 1983 met taxivervoer. De vergunning had ik bekomen van mijn vader. Mijn vader was destijds ook caféhouder, en dat was op een bepaald moment moeilijk te combineren. Toch heb ik de zaak toen volledig opnieuw moeten opstarten, en nieuwe klanten moeten zoeken.”

Vier chauffeurs

Rudy kreeg gedurende zijn carrière ook de hulp van zijn vrouw Peggy Verhelst. Sinds 1986 hielp ze mee in het taxibedrijfje waar ze tot 2017 meewerkende echtgenote was. Vroeger had Rudy vier chauffeurs, toen de discotheken nog open waren. Sinds een paar jaar rijdt hij alleen. “Ik rijd enkel nog tijdens de week. Ik breng onder meer mensen naar de luchthaven. We doen alles buiten caféklanten naar huis rijden. Ook feestzalen doen we niet meer.” Rudy is trots dat hij gedurende 40 jaar nooit een ongeval heeft gehad.

Wagenpark

Op 1 april 1983 begon Rudy met Kapelse minitaxi. Gedurende tal van jaren reed hij met veel wagens. Zijn eerste wagen was een Lada 2105 van garage van Isacker in Hoevenen. Later reden ze met een VW Jetta van de Volkswagen garage D’ieteren op de Bredabaan. Daarna werd een tweedehands Mercedes gekocht. “Een nieuwe Mercedes was toen nog een grote investering.” Later werd nog gereden met een Opel Vectra, Opel Omega, V.W minibus Caravelle, Mercedes Vito 7+1 pers, Peugeot, Opel Zafira (6+1 plaatsen). Uiteindelijk koos het taxibedrijf weer voor een Mercedes voor het comfort en de veiligheid.

Kapelse taxi
Kapelse taxi

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.