Daklicht taxi (foto: Toyota)

Chauffeurs MNC krijgen Europees erediploma

Foto: toyota

Twee chauffeurs van taxibedrijf MNC hebben het IRU Erediploma ontvangen, een onderscheiding van de International Road Transport Union (IRU). Dit is de wereldorganisatie voor wegvervoer, die de belangen van bus-, touringcar-, taxi- en vrachtwagenchauffeurs behartigt.

Het gaat om Veerle Janssens (56) en Eddy Vermeulen (60), eigenaars en tevens chauffeurs van taxibedrijf MNC uit Koksijde. Het IRU diploma wordt uitgereikt aan (taxi)chauffeurs die zich langdurig hebben onderscheiden door hun veilige rijden, trouwe dienst en goed gedrag.

Strenge voorwaarden

Om voor het Erediploma in aanmerking te komen, moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Zo moet de kandidaat aangesloten zijn bij een IRU-lid. In België is dat bijvoorbeeld taxifederatie GTL. De chauffeur moet verder minstens één miljoen zakelijke kilometers hebben gereden en hij mag de laatste vijf jaar geen zware verkeersovertreding, of zware overtreding van de douane- of administratieve voorschriften hebben begaan.

Het taxi-echtpaar voldoet aan deze voorwaarden. “Ik rij al minstens twintig jaar schadevrij”, zegt Veerle Janssens die vereerd is met het IRU diploma. “Ook mijn man, Eddy Vermeulen heeft in de vijftien jaar dat hij chauffeur is, geen ongelukken veroorzaakt.”

32 jaar actief in de taxiwereld

Janssens is sinds 1989 actief in de taxiwereld, nadat zij in de dat jaar Taxi Charlie oprichtte. In de loop der jaren nam ze taxi Merlyn en Nico over en ontstond MNC, een samentrekking van de eerste letters van deze taxibedrijven.

MNC kwam vorige maand al in de nieuws toen het samen met Airportservice Bart uit Alveringem werd uitgekozen voor de begeleiding van het belbusvervoer in Veurne. “Wij gaan daar volgende week mee beginnen”, laat de onderneemster weten. “We moeten met een achtpersoonsbusje tijdens schooldagen klaarstaan voor passagiers die niet met de belbus mee kunnen wegens capaciteitsgebrek.”

Extra auto voor belbusbegeleiding

Voor het proefproject van een jaar in heeft MNC speciaal een voertuig terug in de verzekering gezet. “Door de coronacrisis hadden we juist vier van de zes auto’s uit de verzekering gehaald, maar nu hebben we dus weer drie voertuigen op de weg”, vertelt Janssens.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.