Daklicht. Foto: ProMedia

Oprichter Taxi Tienen overleden

Daklicht. Foto: ProMedia

Gaston Godts, jarenlang zaakvoerder van Taxi Tienen, is eind juli op 65-jarige leeftijd gestorven. Onlangs vond de begrafenis plaats.

Dit vertelt Mike Verheyden, de huidige eigenaar van Taxi Tienen. “Gaston heeft Taxi Tienen opgericht en is jaren geleden met pensioen gegaan”, zegt Verheyden. “Ik ken hem alleen van toen ik als chauffeur werkte voor AB Taxi en hij voor Taxi Tienen.”

Een paar jaar geleden is AB Taxi opgegaan in Taxi Tienen. Het bedrijf stond toen onder leiding van Feddy Mathues die het roer had overgenomen van de gepensioneerde Godts. Het bedrijf had destijds zes tot zeven chauffeurs in dienst, weet Verheyden zich te herinneren. Hij was één de chauffeurs.

Net geen faillissement

In mei van dit jaar heeft Verheyden het stokje overgenomen van Freddy Mathues. Het taxibedrijf had veel last van de coronacrisis, waarbij het aantal benodigde wagens terugliep tot één. Op het dieptepunt was er zelfs niet genoeg werk voor één chauffeur. Mathues liep met de gedachte een faillissement aan te vragen, maar Verheyden bood zich aan als overnemer.

Sinds mei runt de Vlaming het Tienense taxibedrijf, tegenwoordig een eenmanszaak. ‘Ik heb het op het moment erg druk. Het is druk voor één persoon, om iemand in dienst te nemen is er net geen werk genoeg’, besluit Verheyden.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.