Taxi in Oostende

Oudere taxichauffeurs huiverig om werk te hervatten

Taxi in Oostende. Foto: ProMedia / Matthias Vanheerentals

Terwijl de situatie in de taxibranche iets verbeterd is sinds het dieptepunt van de coronacrisis, doet zich een ander probleem voor: oudere chauffeurs zijn soms huiverig om terug aan het werk te gaan. Bedrijven proberen hier een mouw aan te passen.

Dit vertelt Pierre Steenberghen, directeur van taxifederatie GTL aan TaxiPro. Door de versoepelingen van de coronamaatregelen en de toename van het taxiwerk sinds juni, loopt de tijdelijke werkloosheid in de sector iets terug. “Hierdoor doet zich de vraag voor bij bedrijven: wie laat je het eerst weer beginnen”, zegt Steenberghen.

Sociaal personeelsbeleid

Van lidbedrijven hoort hij dat vooral senioren achteraan de rij staan om weer het werk te hervatten. “Oudere chauffeurs met eventuele gezondheidsproblemen zijn voorzichtig om weer te beginnen”, vertelt hij. Het vraagstuk speelt vooral bij grotere taxibedrijven met een groot personeelsbestand. Deze bedrijven zijn flexibeler om te schuiven met hun medewerkers.

Eén van de grotere taxibedrijven van het land is Antwerp Tax, met zo’n 300 chauffeurs in dienst. Ook dit bedrijf hanteert een soortgelijk personeelsbeleid. “De chauffeurs uit risicogroepen en de parttime chauffeurs komen als laatste aan bod om het werk te hervatten”, vertelt Koen Van Oorschot, zaakvoerder van het bedrijf en tevens voorzitter van de Antwerpse Provinciale Taxi Unie.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.