Geld. Foto: iStock / darkojow

Schade vakantiegeld voor taxibedrijven niet zo groot als gevreesd

Geld. Foto: iStock / darkojow (onbeperkt gebruik)

Sectororganisatie GTL stelde recent dat dagen in tijdelijke werkloosheid mee zouden tellen voor de berekening van het vakantiegeld van taxichauffeurs. Hier komt de taxifederatie nu op terug en dit is een geruststelling voor bedrijven met personeel.

“In het voorstel dat nu er nu ligt zouden de werkgeversbijdragen voor het vakantiegeld dan toch berekend worden op de effectief gepresteerde dagen”, laat taxifederatie GTL weten. Hierdoor pakt de werkgeversbijdrage in het vakantiegeld lager uit dan aanvankelijk gedacht.

In een eerder stadium was de taxifederatie er namelijk vanuit gegaan dat niet gepresteerde dagen (tijdelijke werkloosheid) meegenomen zouden worden bij de berekening het vakantiegeld.

Minder schade

“Taxibedrijven moeten vakantiegeld betalen over dagen dat chauffeurs tijdelijk werkloos waren en geen omzet binnenhaalden. Dat zou betekenen dat de bedrijven zelf de kosten van de coronacrisis moeten dragen. Op die manier wordt het een zware dobber voor de werkgevers”, concludeerde de organisatie toen.

Als het huidige voorstel wordt doorgevoerd, pakt de schade dus minder groot uit. “We mogen opgelucht zijn, maar het blijft toch wachten op de officiële beslissing”, concludeert de taxifederatie.

Lees ook: GTL vreest impact van vakantiegeld op taxibedrijven

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.