Daklicht. Foto: ProMedia

Agressie tegen taxichauffeur komt man mogelijk duur te staan

Een Schaarbeekse man riskeert een gevangenisstraf van 22 maanden omdat hij een taxichauffeur en enkele politieagenten aanviel. Volgens de man had de taxichauffeur niet de kortste weg genomen, maar dat bleek volgens het parket niet te kloppen. 

De dramatische rit vond plaats op 29 februari, zo meldt Het Laatste Nieuws. Toen de man zich boos maakte, zette de taxichauffeur de agressieve man meteen uit zijn wagen. De man sloeg daarop de taxichauffeur. De chauffeur kon gelukkig de politie verwittigen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, hadden die veel moeite om de agressieveling te overmeesteren.

Parket tilt zwaar aan feiten

Het parket ontkent dat de taxichauffeur een langere weg nam en voegde er nog fijntjes aan toe dat de agressor zelf al vijf keer veroordeeld werd voor diefstal. Er is tien maanden cel en vierhonderd euro boete voor de slagen en verwondingen aan de taxichauffeur gevorderd. Het parket vorderde ook twaalf maanden cel en vierhonderd euro boete voor weerspannigheid tegenover de politieagenten. De uitspraak volgt op 20 april.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.