Antwerpse politie betrapt drugsdealers in taxi

Drugsvangst politie Antwerpen beeld gemaakt door politie Antwerpen

De politie van Antwerpen heeft twee passagiers van een taxi opgepakt omdat ze harddrugs zouden hebben gedeald. In verband hiermee zijn ook enkele andere verdachten opgepakt.

Het drugsondersteuningsteam merkte zaterdagnamiddag een sportwagen op in de omgeving van de sociale woonwijk Luchtbal. Vooral het onaangepast rijgedrag van de bestuurder trok de aandacht van de politie. De wagen werd door een anonieme ploeg in observatie genomen.

De passagier bezocht kort een woning, waarna de twee inzittenden naar Merksem reden en contact maakten met een derde persoon. Omdat er sterke aanwijzingen waren dat er een drugsdeal had plaatsgevonden, werd de wagen aan de kant gezet voor een grondige controle. Ondertussen werd het pand dat de passagier had bezocht in het oog gehouden.

Taxi wordt onderschept

Wat later stopte er een taxi, waarna een inzittende opnieuw een kort bezoek bracht aan het pand. De taxi werd onderschept en gecontroleerd. Eén van de passagiers probeerde een zak met geld en drugs in zijn onderbroek te verstoppen. Een tweede passagier probeerde te voet te vluchten, maar kon gevat worden. In totaal werd 128 gram cocaïne in beslag genomen.

Ook de Volkswagen Golf die gebruikt werd voor de levering van drugs werd in beslag genomen. In totaal werden zes huiszoekingen uitgevoerd, daarbij werd nog eens 5.845 euro, 12,5 gram cannabis en zes gsm-toestellen in beslag genomen. De vier verdachten (tussen 19 en 23 jaar) worden voorgeleid.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.