Taxi Gent

Politie klist verdachte na tip van alerte taxichauffeur

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

De Gentse politie heeft begin deze week een verdachte van een diefstal kunnen inrekenen dankzij een tip van een alerte taxichauffeur. De man zou mogelijk vier laptops gestolen hebben.

Een taxichauffeur vervoerde begin deze week tijdens de nacht een man die in het bezit was van vier computerschermen. De chauffeur vond dat verdacht en vermoedde dat de schermen gestolen waren. Hij verwittigde de politie die bij de verdachte een huiszoeking met toestemming uitvoerde. De verdachte, een Rwandese man, is alleszins geen onbekende voor de politie.

Niet-essentiële verplaatsing

Het parket heeft hem voorgeleid voor de onderzoeksrechter en vraagt zijn aanhouding op verdenking van de diefstal van vier iMac-schermen in een kantoorruimte in de Lange Violettestraat in Gent. De verdachte riskeert nog een extra boete. Hij maakte immers een niet-essentiële verplaatsing in het kader van de coronamaatregelen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.