robotfoto

Vrouw verkracht door mogelijk valse taxichauffeur

robotfoto in verband met verkrachtingszaak Gent / foto Federale Politie

Een 30-jarige vrouw uit Gent werd in september 2019 het slachtoffer van een verkrachting toen ze een taxi naar huis nam. De politie vermoedt dat de dader zich voordeed als een taxichauffeur en roept nu de hulp van het volk in.

In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 september 2019 ging een jonge vrouw uit in het centrum van Gent. Omstreeks 04.00 uur wilde ze een taxi nemen naar huis. De batterij van haar gsm was plat en ze had geen cash geld meer op zak.

Ze nam een taxi op de Vlasmarkt, bij Sint-Jacobs, en werd afgezet in de Meulesteedsesteenweg op De Muide, een paar kilometer buiten het centrum van Gent. De chauffeur stopte voor haar deur en vroeg of hij even naar het toilet kon gaan.

Hij vroeg nadien aan het slachtoffer hoe de zaak ging afgehandeld worden. Het slachtoffer stelde voor naar de bank te gaan, maar daar ging de chauffeur niet op in. De vrouw werd door hem verkracht. De politie heeft onderzoek gedaan onder de geregistreerde taxichauffeurs, helaas zonder resultaat. Het zou volgens de speurders kunnen dat de dader geen echte taxichauffeur is.

Beschrijving van de verdachte

Het gaat volgens de politie om een man met een blanke huidskleur van 30 à 40 jaar oud. Hij heeft heel kort, asblond haar en lichtkleurige ogen. Hij is rond de 35 jaar en ziet er afgeleefd uit. De man is normaal gebouwd en ongeveer 1 meter 75 lang. Hij sprak Nederlands.

De verdachte stond in de nacht van 2 op 3 september op de taxistandplaats met een donkere auto op de Vlasmarkt in Gent. Misschien heeft iemand hem hier gezien in de periode rond die datum en stond hij hier wel vaker. Tips over deze zaak kunnen worden gemeld via 0800-30300 of op de website van de federale politie.

robotfoto

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.