Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Taxichauffeur riskeert drie jaar cel voor mensensmokkel

Foto: iStock / Alexstar

Een 60-jarige Franse taxichauffeur riskeert drie jaar effectieve celstraf voor mensensmokkel op het industrieterrein van Veurne.

De feiten speelden zich af op 18 september 2018, zo meldt Het Laatste Nieuws. De verdachte taxi werd toen onderschept door agenten van de politiezone Spoorkin. De agenten troffen naast diens stiefzoon ook een Indiase migrant in de taxi aan. Deze man had geen identiteitspapieren op zak.

Feiten toegegeven

De taxichauffeur gaf toe dat hij de man van Parijs naar Veurne bracht. Door telefonieonderzoek bleek dat de taxichauffeur vier ritten maakte. Al snel werd ook ontdekt dat er een opdrachtgever in het spel zat. De betrokken taxichauffeur heeft tijdens een verhoor toegegeven met welke feiten hij zich inliet. Volgens zijn advocaat legde zijn cliënt bekentenissen af om sneller vrij te geraken. De uitspraak volgt op 24 juni.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.