Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Taxichauffeur zet zwartrijder op zijn plaats in rechtbank

Een Kortrijkse taxichauffeur heeft een wanbetaler uit Veurne stevig op zijn plaats gezet in de rechtbank. De chauffeur wierp de man onder meer toe dat hij maar geen taxi moet nemen als hij die niet kan betalen. Dat meldt de krant het Nieuwsblad.   

Taxichauffeurs krijgen wat te verduren tijdens de nacht, zo blijkt ook weer uit dit verhaal. De taxichauffeur pikte de 45-jarige man uit Veurne ergens in februari op om die naar zijn thuisbasis in Kortrijk te rijden. Er werd een bedrag van 120 euro afgesproken, overeenkomstig het nachttarief. Toen ze bij de woning van de man aankwamen had die meteen een smoes in petto dat zijn bankkaart nog binnen lag. De man liet wel zijn identiteitskaart achter en stapte het gebouw binnen. De taxichauffeur wachtte maar liefst 40 minuten zonder dat zijn klant terugkwam. Toen een politiepatrouille passeerde, deed de taxichauffeur hen stoppen. De politie bleek de man te kennen.

Slagen en verwondingen

Volgens de procureur was de man bewust het verkeerde gebouw ingestapt om de man te misleiden. Later kwam ook naar boven dat de man al een zwaar strafblad had. Er stonden al heel wat zaken op zijn kerfstok, zoals slagen en verwondingen, diefstal en afpersing. De procureur vraagt 2.400 euro boete. De man belooft de taxichauffeur te vergoeden. De chauffeur vraagt zelf ook een schadevergoeding van 270 euro. Op 6 juli weten we het vonnis.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.