Rechter, rechtbank.

Brusselse taxichauffeur aangehouden voor mensensmokkel

Een Brusselse taxichauffeur is onlangs aangehouden na een huiszoeking van het Brussels parket. De taxichauffeur zou twee minderjarige Vietnamese jongens over de grens gesmokkeld hebben. 

Dat meldt de Standaard. Op 11 oktober 2019 zijn twee Vietnamese jongens verdwenen die in een Nederlandse beschermde opvang voor ­minderjarige vluchtelingen in de provincie Limburg verbleven. Ze zijn eerder in de lente van dat jaar door de Nederlandse politie aangetroffen in de laadruimte van een vrachtwagen. Het is geen gesloten instelling, dus de jongeren kunnen naar buiten. De twee Vietnamese jongens blijken opgehaald te worden door een Brusselse taxi.

Dood aangetroffen

De Nederlandse politie kan de taxi ongemerkt volgen tot aan een rijhuis in de Brusselse gemeente Anderlecht. De Nederlandse politie zegt dat ze het onderzoek na de achtervolging op 11 oktober heeft overge­geven aan de Brusselse politie maar heeft geen verklaring waarom ze niet ingreep toen twee ­minderjarigen over een landsgrens werden gesmokkeld. Nog geen twee weken later, op 23 oktober, werden de twee jongens ­samen met 37 anderen dood aangetroffen in een koelwagen in het Engelse ­Essex.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.