Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Uiterlijk 18 december uitspraak in zaak oneerlijke concurrentie Uber

Foto: iStock / Alexstar

De juridische vete tussen de Brusselse taxifederatie FeBet en het Amerikaanse Uber nadert zijn ontknoping. Vrijdag vond de laatste rechtbankzitting plaats voor het hof van beroep in Brussel. De rechter doet uiterlijk 18 december een uitspraak. Dat meldt FeBet.

FeBet en Uber liggen al jaren met elkaar in de clinch, waarbij de taxisector Uber beschuldigt van oneerlijke concurrentie. Uber laat zijn chauffeurs met een VVB-vergunning werken en niet met een taxivergunning. “Hierdoor hebben ze tal van voordelen ten opzichte van de taxibedrijven”, vertelde FeBet-secretaris Sam Bouchal eerder aan TaxiPro.

Juridisch getouwtrek

Op 16 januari 2019 oordeelde de Franstalige handelsrechtbank in Brussel dat Uber voldeed aan de Brusselse wetgeving rond betaald personenvervoer. In het vonnis stond dat de app passagiers in contact brengt met professionele chauffeurs, maar dat het niet om een taxidienst ging. Op basis daarvan mocht het bedrijf blijven opereren in de hoofdstad.

FeBet is tegen dit vonnis in beroep gegaan. Tijdens vier zittingsdagen, waarvan de laatste vorige week vrijdag plaatsvond, hoorde de rechtbank de pleidooien van beide partijen aan. Aanvankelijk waren drie dagen uitgetrokken voor de pleidooien, maar op verzoek van de partijen werd dit uitgebreid tot vier. Uiterlijk 18 december wordt het vonnis dus kenbaar gemaakt.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.