Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Taxichauffeur riskeert drie jaar cel voor mensensmokkel

Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Een Franse taxichauffeur die vorig jaar in België aangehouden werd, riskeert drie jaar cel wegens mensensmokkel. De man werd gevat met drie minderjarige Vietnamezen in de auto.

Buurtbewoners merkten op 13 maart 2019 drie Franse taxi’s op in de Oude Hondstraat in Beselare, een deelgemeente van Zonnebeke. Ze vonden de situatie verdacht en belden de politie. Bij aankomst was één van de voertuigen al vertrokken. Aan boord van de twee overgebleven wagens zaten tien Aziaten.

Geen goede uitleg

Eén chauffeur had volgens de agenten een goede uitleg klaar en mocht doorrijden, meldt Het Nieuwsblad. Zijn collega, een 43-jarige Fransman van Vietnamese origine, werd wel opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Aan boord van zijn voertuig zaten drie Vietnamezen van 15, 16 en 17 jaar.

Nachtwerk

Onderzoek van de politie wees uit dat de man meerdere keren in België was geweest, ook al ontkende hij dat aanvankelijk. “De slachtoffers uit de wagen van mijn cliënt werden niet verhoord en dat maakte het moeilijk”, stelde zijn advocate in de rechtbank. “Na zijn arrestatie raakte hij in paniek en heeft hij gelogen over het feit dat hij meermaals in België was geweest. Hij reed meestal ’s nachts en zag dit als een gewone opdracht.”

Het parket eist drie jaar cel voor mensensmokkel. De uitspraak volgt op 9 december.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.