Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Taxichauffeur staat terecht voor misbruik invaliditeitsuitkering

Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Een 42-jarige man uit Merelbeke moest zich kort voor de feestdagen verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent, omdat hij rondreed met een taxi terwijl hij een invaliditeitsuitkering genoot. De taxi was afkomstig van het bedrijf van zijn vrouw.

Volgens Het Laatste Nieuws ontving de 42-jarige man al jaren een invaliditeitsuitkering, omdat hij last van zijn rug had en niet in staat zou zijn om zich vrij te bewegen. Ondanks zijn fysieke problemen werd de man in 2018 door de politie betrapt achter het stuur van een taxi. Hij had geen vergunning en bleek dus officieel invalide te zijn.

‘Auto gebruikt voor privédoeleinden’

De man ontkende voor de rechtbank dat hij die dag werkte als taxichauffeur. “Mijn vrouw is zaakvoerder van het taxibedrijf. Ik gebruikte de wagen voor privédoeleinden. Als ik taxichauffeur was geweest, zou er wel een passagier of wisselgeld in de taxi aanwezig geweest zijn”, wordt hij door de krant geciteerd.

De procureur was niet overtuigd van deze argumenten. “De houding, kledij en plaats waar hij is gecontroleerd, wees er volgens de politie op dat de verdachte wel degelijk aan het werk was.” Het was overigens niet de eerste keer dat de man achter het stuur van een taxi betrapt was. Tevens was het privégebruik fiscaal niet aangegeven.

Er werd 4.800 euro boete tegen de verdachte geëist. De uitspraak van de rechter is op 20 januari.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.