Daklicht, taxibord

Geviseerde taxichauffeur spreekt van pesterijen voormalige opdrachtgever

Een 28-jarige taxichauffeur, die vorige week bij een gerichte verkeersactie staande werd gehouden in Kortrijk, blijkt zijn vergunning en verzekering toch in orde te hebben. De gerichte controle zou plaats hebben gevonden nadat de politie door de taxicentrale was getipt waarmee de chauffeur een conflict had.

Bij de controle door de politie was de printer van zijn taximeter beschadigd en werden nog enkele kleine inbreuken vastgesteld, onder andere met de verbandkist en het brandblusapparaat. “Ik heb dat binnen een uur in orde gebracht en ik rijd sindsdien volledig reglementair rond”, meldt de chauffeur bij Het Nieuwsblad.

Volgens de chauffeur baseerde de politie zich bij de gerichte controle op een tip van zijn voormalige werkgever, die zijn vergunning had ingetrokken. De chauffeur stelt dat de centrale dit recht niet heeft en spreek van pesterij. “Vorige maand heb ik de samenwerking met een taxicentrale stopgezet en dat wordt me niet in dank afgenomen. In drie dagen ben ik nu al twee keer gecontroleerd. De tweede keer was alles in orde”, wordt hij een dag eerder geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Ruzie tussen chauffeur en taxicentrale

De chauffeur en de taxicentrale zouden eerder dit jaar in onmin zijn geraakt nadat de chauffeur aan het station in Kortrijk met een brandblusapparaat op een autobestuurder en passagier spoot. “Dat gebeurde nadat er bijna een botsing tussen ons had plaatsgevonden”, zegt de 28-jarige. “Ik reageerde kwaad, riep dat hij moest leren rijden en reed naar de taxistrook, maar die man stapte uit en liep mij achterna. Toen ik ook uitstapte, vielen hij en zijn kompaan mij aan.” De chauffeur geeft toe dat hij destijds impulsief heeft gehandeld.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.