Taxi op snelweg Nederland (foto: 36clicks/iStock)

Taxichauffeur krijgt voorwaardelijke celstraf voor mesbezit

Vrij te gebruiken via iStock

De rechtbank heeft een Lommelse taxichauffeur veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden en een boete van 800 euro omdat hij bij een politiecontrole een mes op zak had. Zijn gevangenisstraf en de helft van zijn boete zijn wel voorwaardelijk.

Dit meldt Het Laatste Nieuws. De 24-jarige taxichauffeur werd op 13 augustus 2019 aan de kant gezet voor een verkeerscontrole in Tienen. Hij was daarvoor een persoon gaan ophalen op de luchthaven Schiphol in Amsterdam. Bij deze controle bleek hij een mes bij zich te hebben.

Mes om fruit te snijden

De Lommelaar verklaarde dat hij het mes gebruikte om fruit te snijden, maar daar had de rechtbank geen oren naar. Hij kreeg een minnelijke schikking van 250 euro voorgesteld, maar toen hij deze niet betaalde, werd hij voor de rechtbank gevraagd. Daar werd zijn boete verhoogd en kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

Lees ook: Illegale taxichauffeur verantwoordelijk voor verdrinkingsdood klant

Auteur: Amaury Michaux

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.