Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Celstraffen voor gewelddadige overval op taxichauffeur

Foto: iStock / Alexstar

Drie mannen zijn veroordeeld tot celstraffen voor het met geweld beroven van een taxichauffeur in Leuven. Ze moeten tot twee jaar de gevangenis in voor hun vergrijp.

Het incident vond twee jaar geleden plaats toen de taxichauffeur stond te wachten op een klant. Opeens werd hij belaagd door de drie mannen, schrijft Het Laatste Nieuws. Ze vroegen hem om zijn geld af te geven en toen hij dat weigerde, werd de man getrapt en geslagen. De drie namen zijn telefoon af en gaven aan dat de taxichauffeur hem voor 50 euro kon terugkopen. Toen hij ook dat weigerde, werd er opnieuw geweld tegen hem gebruikt. De taxichauffeur kon na het incident een week niet werken.

Agent verwond

De drie mannen kregen door de rechter celstraffen met een duur tot twee jaar opgelegd. Ook moeten ze het slachtoffer een schadevergoeding van zo’n 1.200 euro betalen. Een van hen moet daarnaast zo’n 1.500 euro betalen aan de politiezone Antwerpen, omdat hij begin 2020 op de vlucht sloeg bij een politiecontrole en daarbij een agent verwondde. Die kon daarna eveneens een tijdje zijn werk niet doen. Bij de arrestatie die later volgde, gedroeg de man zich bovendien agressief.

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.