Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Taxichauffeur de cel in voor mensensmokkel

Foto: iStock / Alexstar

Een Gentse taxichauffeur is in beroep veroordeeld tot vier jaar effectief voor zijn betrokkenheid bij een groot Albanees mensensmokkelnetwerk. Naast zijn celstraf, moet hij een flinke boete betalen.

De taxichauffeur vervoerde de slachtoffers vanuit Gent naar West-Vlaanderen, zo meldt het Nieuwsblad. De bende zou Albanese slachtoffers vervolgens met medeweten van vrachtwagenchauffeurs naar het Verenigd Koninkrijk smokkelen. De chauffeur stelde in zijn verklaring dat hij hier niks van afwist.

Vier andere betrokkenen ook bestraft

Het hof geloofde hem echter niet. Hij kreeg drie jaar cel, waarvan één jaar met uitstel, en een boete van 128.000 euro, grotendeels met uitstel. Ook een viertal andere betrokkenen in de zaak kregen fikse straffen. De bal ging rollen toen het korps van de lokale politiezone Spoorkin, bestaande uit de gemeenten Alveringem, Lo-Reninge en Veurne, in het voorjaar van 2019 geregeld Albanezen aantrof in de regio Veurne. Dankzij doorgedreven onderzoek kon de organisatie in kaart worden gebracht.

Lees ook: Lege taxi aangetroffen op balustrade tunnel, dronken chauffeur later gearresteerd

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.