Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Man die taxichauffeurs mishandelde blijft maand langer in cel

Foto: iStock / Alexstar

Een man die in enkele dagen tijd in zowel Brugge als Oostende taxichauffeurs aanviel, blijft nog tenminste een maand gevangen zitten. Ook de uitbater van een nachtwinkel werd mogelijk slachtoffer van zijn misdragingen.

De twintiger ging eind oktober flink tekeer. Eerst sloeg hij toe in Brugge. Daar gaf de twintiger een 60-jarige taxichauffeur enkele rake klappen. Ook ging hij er met 350 euro van de taxichauffeur vandoor, schrijft Het Nieuwsblad. Twee dagen later sloeg hij in Oostende op een vergelijkbare manier toe. Hier bleef het echter bij de mishandeling, waarna de taxichauffeur hem buiten wist te sluiten.

Dashcambeelden en telefoon in taxi

Daarbij werkten twee zaken in het nadeel van de overvaller. De dashcam in de taxi had namelijk het hele voorval vastgelegd. Bovendien had de man zijn telefoon in de taxi laten liggen, waardoor het erg makkelijk werd om een identiteit aan de man op de beelden te koppelen. Bij het onderzoek bleek dat hij ook verdachte is van het aanvallen van de uitbater van een nachtwinkel in Oostende. De raadkamer van Brugge heeft nu besloten dat de verdachte nog minstens een maand vast blijft zitten. Een maand geleden viel hem dat lot ook al ten deel.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.