Plexiglas in taxi

‘Veiligheidsscherm is een must-have voor elke taxi’

Foto: Protection Screen / Sammy van Geertsom

In onzekere tijden moet iedereen gepaste maatregelen nemen. Protection Screen, specialist in veiligheidsschermen, ontwikkelde voor taxi’s een scherm uit polycarbonaat dat zowel taxichauffeurs als hun passagiers beschermt tegen besmettingen zoals het coronavirus. Bovendien vormen ze ook een extra bescherming voor chauffeurs die te maken krijgen met agressieve passagiers. En mooi meegenomen: ze zijn strak qua design.

Hoewel de vraag en de nood naar schuttingen voor taxi’s al een tijd in opmars zijn, zorgt het coronavirus nu voor een boost in de verkoop ervan. Protection Screen heeft daarom een nieuw praktisch en esthetisch scherm ontwikkeld. “In deze sociaaleconomische moeilijke tijden is het belangrijk dat taxi’s zo veilig mogelijk kunnen rondrijden” zegt zaakvoerder Sammy Van Geertsom. “Onze veiligheidsschermen helpen om de vereiste afstand tussen de chauffeur en de klanten te waarborgen. Het is dan ook bewezen dat ze het risico op infecties exponentieel verlagen.”

250 keer sterker dan glas

“De schermen zijn vervaardigd uit drie millimeter dik polycarbonaat, wat 250 keer sterker is dan glas”, zegt Van Geertsom. “De panelen zijn flexibel en onbreekbaar. Er bestaat geen beter materiaal om deze schermen mee te ontwikkelen. Omdat het zo stevig is, beschermt het de chauffeur ook tegen agressiegevallen, wat het veiligheidsgevoel uiteraard verhoogt.”

Het ingenieuze ophangsysteem is universeel toepasbaar op elke auto of minibus. De prototypes werden getest in een Volkswagen Passat, een Opel Insignia, een Mercedes E-Klasse, een Mercedes Vito Tourer, BWM coupé, Opel Astra en een Hyundai I40. “Mocht het scherm uitzonderlijk toch niet passen doen wij de aanpassing kosteloos.

In vijf minuten geïnstalleerd

Het scherm is snel te installeren en kan ook makkelijk in- en uitgenomen worden zonder de wagen te beschadigen. “Het is echt eenvoudig”, zegt Van Geertsom. “Je hoeft enkel twee beugels vast te maken aan de stangen van de hoofdsteunen. In amper drie stappen kan je het scherm installeren. Als je de instructies strikt volgt, kan je het zelfs in vijf minuten monteren”, aldus Van Geertsom. Om mogelijke fouten te voorkomen werd ook een duidelijke instructievideo gemaakt die op hun website kan geraadpleegd worden. Indien nodig kan de installatie ook door Protection Screen zelf ter plaatse of aan het productie-atelier gedaan worden. De kost voor installatie kan apart aangeboden worden.”

Met een team van 25 man staat Protection Screen klaar om de grote vraag aan schermen te verwerken. “Alle onderdelen van de schermen worden in België geproduceerd en samengevoegd om zo de lokale economie te steunen” zegt Van Geertsom. “Het freeswerk doen we in ons eigen productie-atelier. De productietijd bedraagt 24 uur. Het volledige scherm wordt aan huis geleverd binnen de 48 uur. We leveren ook in het buitenland. De leveringskosten worden bepaald naargelang de bestelling en de locatie.”

Kijk voor meer informatie op https://protectionscreen.eu/nl

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.