Aanhouding. Foto: politie.nl

Handvol cocaïne ontdekt in taxilamp

Aanhouding. Foto: politie.nl

De politie van Gent heeft dit weekend dertig gram cocaïne gevonden in een taxi aan het Sint-Pietersstation in Gent. De cocaïne was verstopt in een taxilamp. De chauffeur was geen onbekende van het gerecht.

De actie van de politie vond zaterdagavond plaats op het Sint-Pietersstation in Gent. Een getuige vertelt in Het Laatste Nieuws hoe tal van politieagenten en speurhonden plotseling ten tonele verschenen aan de taxizone van het Sint-Pietersstation. “Zonder twijfelen gingen ze naar één taxi, waar ze vervolgens speurhonden op los lieten. Spiegels werden eraf gehaald en ze keken zelfs in de brandstoftank. Uiteindelijk vonden ze tot dertig gram cocaïne in de taxilamp.”

De Gentse taxichauffeur, die volgens de krant eerder in aanraking zou zijn geweest met drughandel, werd door de politie mee genomen voor verhoor.

Op vrije voeten

Volgens Gentse taxichauffeurs die anoniem willen blijven, was de man een dag later al weer op vrije voeten en bood hij alweer zijn taxidiensten aan. “Dit terwijl je na een licht positieve alcoholtest voor veertien dagen je rijbewijs kwijt bent. Dit geeft een verkeerd signaal en is ook nog eens slecht voor het imago van de sector.”

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.