Eurostar (bron: NS)

Extra werk voor Brusselse taxichauffeurs door Eurostar-treinen

Eurostar new fleet exterior

Taxichauffeurs die regelmatig bij het station Brussel-Zuid te vinden zijn, reageren verheugd op de plannen van Eurostar om het aantal dagelijkse treinritten uit te breiden. De passagiers uit die treinen zorgen namelijk voor behoorlijk wat werk. Eurostar wil vaker per dag rijden om in te spelen op een stijgende vraag na de versoepeling van de reisbeperkingen.

Vanuit de Brusselse taxisector komen positieve signalen. “Iedere keer er een trein aankomt, hebben we zeer veel werk”, klinkt het onder verschillende Brusselse taxichauffeurs. “Er staan altijd flink wat mensen aan te schuiven die een taxi willen. Die ritten leveren aardig wat werk op.”

Betere aanduiding

Ze hebben nog wel een puntje van kritiek. De standplaatsen zouden wel wat beter kunnen worden aangeduid. “Nu is er vanaf de Eurostar maar één aanduiding naar onze taxistandplaatsen. Veel mensen vinden ons niet en lopen ons straal voorbij.”

Eurostar wil vanaf 6 september tot 1 november dagelijks acht treinen laten rijden. Drie in elke richting tussen Brussel en Londen, waarvan er telkens één in elke richting wordt verlengd tot Rotterdam en Amsterdam. Verder zijn er vijf treinen in elke richting op de route tussen Londen en Parijs. Met name in het weekend worden er meer uitstapjes gemaakt sinds de Britse regering in augustus de reisbeperkingen heeft versoepeld.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.