Rechter, rechtbank.

100 uur werkstraf voor mishandelen taxichauffeur

Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Een man van 31 uit Antwerpen moet een werkstraf van honderd uur uitvoeren voor het schoppen en slaan van een taxichauffeur. De mishandeling was het gevolg van een ruzie over de rekening voor een taxirit.

Het incident vond afgelopen juli plaats, met HLN op zijn website. De man kon toen de factuur van 44,50 euro niet betalen voor een rit van De Panne naar Nieuwpoort. De passagier ging er zonder te betalen vandoor en de taxichauffeur zette de achtervolging in. Dat leidde uiteindelijk tot een confrontatie, waarbij de chauffeur zware klappen en schoppen kreeg.

Dertig veroordelingen

De man claimde dat het om zelfverdediging ging, maar het was niet bepaald de eerste keer dat hij voor de rechter stond. Hij heeft zo’n dertig veroordelingen op zijn naam, waaronder ook voor mishandeling en met alcoholmisbruik als rode draad. Dat alcoholgebruik zegt hij inmiddels onder controle te hebben.

Desondanks werd hij veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur. Voert hij deze niet uit, dan moet hij alsnog de gevangenis in. De taxichauffeur krijgt een schadevergoeding van 193 euro en ook zijn kosten voor de rechtszaak moeten door zijn aanvaller worden betaald.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.