Daklicht

Taxichauffeur test positief op drugs

Een taxichauffeur in Antwerpen is bij een politiecontrole op meerdere manieren tegen de lamp gelopen. Dat hij onder invloed van drugs achter het stuur zat, bleek slechts één van zijn overtredingen.

Afgelopen vrijdag vonden er controleacties plaats van de verkeerspolitie in Antwerpen, onder meer in de Lange Beeldenkensstraat en op het Falconplein. Er werd vooral op alcohol- en druggebruik gecontroleerd. Tijdens die controle is dus ook een taxichauffeur tegen de lamp gelopen, meldt ATV.be.

Medische keuring vervallen

Er werden verschillende inbreuken vastgesteld. Zo heeft de taxibestuurder positief op drugs getest. Zijn kledij was niet conform de regels. En als klap op de vuurpijl was ook zijn medische keuring als taxichauffeur vervallen. Op het moment van de vaststellingen vervoerde hij geen passagiers. In totaal testten zeven van de 208 gecontroleerde bestuurders positief op het gebruik van drugs, ofwel 3 procent van het totaal.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.