‘Risico op meer boetes door verlaging maximumsnelheid in Brussel’

30 km verkeersbord. Bron: pixabay

In Brussel is de maximumsnelheid sinds begin dit jaar begrensd op 30 kilometer per uur binnen de bebouwde kom. De taxisector verwacht niet gelijk een impact op de vraag naar taxi, maar meer boetes liggen in het verschiet.

“In grote delen van Brussel gold al jaren een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. En door files en stoplichten kun je bovendien vaak toch niet sneller rijden”, vertelt Sam Bouchal van de Brusselse taxifederatie BTF. Hij acht het daarom niet waarschijnlijk dat de nieuwe regels de Brusselse chauffeurs klanten gaan kosten.

Snelheid uit het oog verloren

Volgens de belangenbehartiger liggen de grootste risico’s voor de taxisector op de loer in het oplopen van boetes. “Door een verder begrenzing van de maximumsnelheid neemt de kans op boetes toe. Een chauffeur kan het gemakkelijk even vergeten en iets te snel rijden.”

Ook branchevertegenwoordigingen waarschuwen hun leden voor het nieuwe verkeersreglement in de stad Brussel. Zo brengen de Vlaamse activisten van transportvakbond BTB-ABVV op social media hun leden op de hoogte. Vlaamse taxi- en autocarchaufferus doen uiteraard regelmatig de hoofdstad aan.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.