Uber

Uber gooit klagende chauffeur van platform

Foto: Uber newsroom

Uber heeft de chauffeur van haar platform verwijderd die eind vorig jaar een klacht tegen het bedrijf had ingediend bij de Commissie Arbeidsrelaties van de Federale overheidsdienst Sociale Zekerheid.

Dit vertelt Martin Willems van de vakbond ACV United Freelancers, die de chauffeur vorig jaar begeleidde bij de aanklacht tegen Uber. De Uber-chauffeur had zijn arbeidssituatie aangekaart bij Administratieve Commissie ter regeling van de Arbeidsrelatie (CAR).

De CAR stelde de klager eind vorig jaar in het gelijk en concludeerde dat de arbeidsomstandigheden bij Uber hem beperken in zijn zelfstandigheid. Het verdict was dat Uber de chauffeur bij verdere samenwerking in dienst moest nemen.

Aangetekende brief verstuurd aan Uber

Sinds dit moment is de chauffeur van de taxi-app verwijderd en dus niet langer werkzaam voor Uber, stelt Willems, die niet kan bevestigen wat de officiële verklaring voor het verwijderen van de chauffeur is. TaxiPro wacht nog op een reactie van Uber.

Na de uitspraak van de federale instantie heeft Willems een aangetekende brief gestuurd naar Uber met het verzoek om de chauffeur in dienst te nemen. “Maar hierop heb ik tot op heden geen reactie ontvangen. Feit is dat de chauffeur door de uitspraak van CAR niet meer op zelfstandige basis voor Uber mag werken”, besluit de vakbondsman.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.