Didi (foto: Didi)

Chinese taxi-app Didi betreedt Europese markt

Foto Didi

De Chinese taxi-app Didi Chuxing wordt actief in West-Europa. Het gaat hiermee de concurrentie aan met Uber, momenteel de grootste speler op de Europese taximarkt. 

Het bedrijf zou al in de eerste helft van dit jaar actief willen worden in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van informatie van ingewijden rond het bedrijf. Nu is het naast China vooral actief in Latijns-Amerika.

Niet alleen taxidiensten

Momenteel is Uber dus nog steeds de grootste speler op de Europese taximarkt. Naast taxidiensten biedt dit bedrijf ook maaltijdbezorging en transport aan. Als er ruimte is op de markt zou ook Didi dit willen doen in West-Europa.

Nadat Uber in 2016 de Chinese taximarkt verliet na een deal met Didi, is het Chinese bedrijf de grootste speler op die markt. Momenteel groeit de Chinese markt echter niet meer zo snel, wat aanleiding is voor het bedrijf om uit te breiden naar andere gebieden. Daarom is het bedrijf naast Latijns-Amerika sinds augustus ook actief in Rusland. Daarbij investeerde het ook in de Estse branchegenoot Bolt.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.